keyboard_arrow_up

Tweede hypotheek duurder dan consumptief krediet

Wanneer men de eigen woning wil verbouwen en/of opknappen, dan wordt er snel gedacht aan een financiering in de vorm van een tweede hypotheek. In veel gevallen is een tweede hypotheek uiteindelijk fors duurder dan wanneer er gekozen wordt voor een passend consumptief krediet. Een consumptief heeft zeer lage rentepercentages en kent geen kosten bij het afsluiten.

Kosten bij het afsluiten van een tweede hypotheek

Wanneer u een tweede hypotheek wil afsluiten voor de verbouwing van de eigen woning heeft u te maken met kosten bij afsluiten. Kosten zoals notariskosten, advieskosten en taxatiekosten zijn standaard bij het afsluiten van een tweede hypotheek. In veel gevallen kan dit oplopen tot duizenden euro’s. Bij het afsluiten van een consumptief krediet heeft u al deze kosten niet. Bij Lenen met Advies rekenen wij geen advies- en/of afsluitkosten bij een consumptief krediet.

Fiscale voordelen bij het geld lenen voor de eigen woning

Een misverstand welke wij vaak horen is dat men denkt dat het financieren van een tweede hypotheek fiscaal aftrekbaar is en een consumptief krediet niet. Dit is zeker niet het geval. Wanneer u een consumptief krediet afsluit in de vorm van een persoonlijke lening, dan is dit bij gebruik voor woningverbetering ook fiscaal aftrekbaar via de belastingdienst. Op deze manier is het financieren van de eigen woning dus erg aantrekkelijk.

Financieren zonder overwaarde

Wanneer u geen of onvoldoende overwaarde heeft op de eigen woning is het afsluiten van een tweede hypotheek vaak niet mogelijk. De bank wil namelijk zekerheid met betrekking tot de waarde van de woning.

Wanneer u geen overwaarde in de woning heeft maar wel de woning wil opknappen of wilt verbouwen etc. is dit mogelijk via een voordelig consumptief krediet hierbij bespaart u ook nog eens ontzettend veel op de kosten.

De looptijd bepaalt de prijs van de lening

Wanneer een lening in welke vorm dan ook wordt afgesloten denkt men vooral aan de allerlaagste rente. Wanneer de allerlaagste rente wordt gekozen denkt men ook direct dat dit de goedkoopste manier van geld lenen is. Ook dit is een misverstand, hieronder vindt u een voorbeeld waarbij u ziet dat rente niet perse zorgt voor de laagste kosten van de lening.

Afsluiten van een consumptief krediet

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden voor een consumptief krediet op maat en wilt u hierover een gratis en vrijblijvend advies?

U kunt direct op onze website een aanvraag doen voor een consumptief krediet op maat.

Meer nieuws

 
Meer nieuws