keyboard_arrow_up

Wurgkrediet oversluiten

Een wurgkrediet kan een uitzichtloze situatie opleveren. Gelukkig is het mogelijk een wurgkrediet te laten oversluiten naar een persoonlijke lening, waarbij u precies weet waar u aan toe bent en wanneer u uw lening helemaal afgelost heeft. We vertellen u graag over de mogelijkheden.

We kennen twee verschillende soorten wurgkredieten. Een aflosvrijkrediet waarbij u alleen rente betaalt en geen aflossing en een doorlopend krediet waarbij u 1% van de kredietlimiet per maand aan rente en aflossing betaalt. Bij een doorlopend krediet heeft u te maken met variabele rentes. Blijft de rente stijgen, dan wordt het doorlopend krediet vanzelf een wurgkrediet. Aflossen is er dan niet meer bij, waardoor de schuld blijft openstaan. En het krediet moet afgebouwd zijn voordat u de maximale eindleeftijd bereikt. Extra geld opnemen is dan al helemaal niet meer mogelijk.

Persoonlijke lening

Door een wurgkrediet te laten oversluiten naar een persoonlijke lening, wordt uw wurgkrediet een lening met een vaste rente. U weet precies wat u maandelijks moet betalen en wanneer u de totale lening afbetaald heeft. En dankzij de lage actuele rentes is de rente die u over een persoonlijke lening moet betalen naar alle waarschijnlijkheid een stuk lager dan de lente die nog voor uw ‘oude’ doorlopende krediet geldt.

Uitgebreid advies

De Kredietadviseur helpt u graag uit een uitzichtloze situatie te komen door een verstandige stap te zetten: een wurgkrediet oversluiten. In een persoonlijk gesprek nemen we uitgebreid de tijd om uw situatie van dichtbij te bekijken. Wat is hieraan voorafgegaan, wat kunt u op dit moment missen en hoe ziet de toekomst er voor u uit? We berekenen hoeveel u maandelijks kunt besparen met oversluiten en binnen hoeveel tijd u van uw lening verlost kunt zijn. Zeker nu de rente zo laag is, is een wurgkrediet oversluiten naar een persoonlijke lening interessanter dan ooit tevoren.

Maak direct een afspraak met de Kredietadviseur bij een vestiging bij u in de buurt. U vindt onze vestigingen door heel Nederland, zoals in Rotterdam, Arnhem en Bergen op Zoom. Onze betrouwbare adviseurs begeleiden u tijdens het gehele traject. Van de oriëntatiefase tot het nakijken van de offerte, u heeft nergens omkijken naar. Neem contact met ons op via 0164 – 650 088 of info@kredietadviseur.nl. We begeleiden u graag vakkundig gedurende het gehele traject.