keyboard_arrow_up

Hoeveel kan ik maximaal lenen?

Wat kost een lening per maand?

Wat kost een lening per maand? U heeft niet altijd voldoende eigen middelen om uw dromen nu al waar te maken. En soms wilt u gewoonweg niet langer wachten. Dan bestaat er gelukkig ook de mogelijkheid om een lening af te sluiten om die ene mooie auto, dat grote huis, die fantastische reis of die snelle boot waarheid te laten worden.

Persoonlijke lening of doorlopend krediet?

Wanneer u besluit een lening af te sluiten om uw droom achterna te gaan, heeft u de keuze uit een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. De grote voordelen van een doorlopend krediet zijn dat u afgeloste bedragen tussentijds steeds weer opnieuw op kunt nemen, tot aan de vooraf afgesproken limiet. Ook kunt u altijd boetevrij aflossen. Een nadeel van het doorlopend krediet kan zijn dat u te maken heeft met een variabele rente, die gedurende de looptijd van de lening kan stijgen of dalen.

Een persoonlijke lening daarentegen heeft een vaste rente en een vaste looptijd. U weet precies hoeveel een persoonlijke lening u maandelijks kost en wanneer hij afgelost is. Daar staat tegenover dat het over het algemeen niet mogelijk is om een persoonlijke lening vervroegd boetevrij af te lossen. Ook het tussentijds opnemen van extra geld is niet mogelijk.

Maandlasten lening berekenen

Hoeveel een persoonlijke lening of doorlopend krediet u maandelijks kost, is niet direct te zeggen. Afhankelijk van het bedrag dat u wilt lenen, het aantal maanden dat u nodig heeft of wilt hebben om de lening terug te betalen en het rentepercentage waarvoor u leent, kunnen we een schatting geven van de maandelijkse kosten. De daadwerkelijke maandlasten berekent de kredietverstrekker voor u. Wij kunnen voor u bij verschillende kredietverstrekkers informatie opvragen en u een maatwerk advies geven door de voorwaarden, kleine lettertjes en maandlasten van de verschillende kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken.

De kredietverstrekker met de laagste maandlasten is namelijk niet altijd de meest verstandige keuze. Het rentepercentage kan dan misschien wel laag zijn, maar als de looptijd veel langer is, betaalt u per saldo uiteindelijk misschien toch meer, al zijn de maandlasten laag. Wat u zelf kunt doen om de maandlasten lager te maken, is tussentijds extra aflossen op het geleende bedrag. U bent dan eerder van de lening af en betaalt per saldo minder.

Maximale lening

Hoeveel u maximaal mag lenen, is van een aantal factoren afhankelijk, zoals de samenstelling van uw huishouden, het type woning dat u heeft, uw netto maandinkomen en uw bruto woonlasten. Leningen die al lopen, worden bovendien nog van het berekende maximum afgetrokken.
De Kredietadviseur kijkt graag samen met u naar de mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact met ons op om snel een afspraak te maken bij een vestiging bij u in de buurt.