keyboard_arrow_up

Wat kan ik lenen?

Uw woonsituatie:

Bruto hypotheeklasten per maand:

Bruto inkomen per maand:

Lasten reeds lopende leningen per maand:

Uw Leeftijd:

Heeft u een partner?

Bruto inkomen per maand van partner:

Leeftijd partner:

Heeft u kinderen?

Heeft u grote plannen, zoals een boot, auto of caravan kopen? Of bijvoorbeeld een badkamer, keuken of andere ruimte in uw huis verbouwen? Maar heeft u zelf (op dit moment) niet voldoende financiële middelen om dat te financieren? Dan denkt u waarschijnlijk na over een lening. En dan zult u ook de vraag hebben: “Wat kan ik lenen?”. We proberen deze vraag hieronder voor u te beantwoorden.

Hoeveel geld kan ik lenen en hoeveel mag ik lenen?

“Hoeveel geld kan ik lenen?” is voornamelijk afhankelijk van de vraag “Hoeveel mag ik lenen?”. De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) heeft een gedragscode opgesteld voor consumptief krediet. Daarin staan de regels voor het maximale bedrag dat iemand mag lenen. Hoeveel dat is, is onder andere afhankelijk van uw woonsituatie, uw netto-inkomen en uw maandelijkse huur- of hypotheekbedrag. Kredietverstrekkers gebruiken deze gegevens om volgens de regels van de NVB het maximaal te lenen bedrag te berekenen. Dat bedrag staat voor een lening die iemand verantwoord kan ‘dragen’.

U kunt tot uw maximale bedrag een lening afsluiten. Dat betekent echter niet dat u het maximale bedrag moet lenen. U kunt uiteraard ook een kleinere lening afsluiten en het bedrag dat u daarnaast per maand nog kunt missen extra aflossen op uw lening zodat uw lening sneller afgelost is.

Het maximaal te lenen bedrag berekenen

Wat kan ik lenen? De adviseurs van de Kredietadviseur berekenen het graag voor u. Wij kunnen u direct een antwoord geven op de vraag “Hoeveel geld kan ik lenen?”. Vervolgens kunt u met deze kennis een keuze maken voor bijvoorbeeld een doorlopend krediet of persoonlijke lening. We adviseren u hierbij over de verschillende financieringsvormen en bemiddelen voor u met kredietverstrekkers.

De Kredietadviseur verzorgt ook het aanvragen van de lening bij de kredietverstrekker voor u, het controleren van de offertes, het invullen van de benodigde papieren en het contact met de maatschappijen. U heeft nergens omkijken naar. Neem vrijblijvend telefonisch contact met ons op of stuur een e-mail voor meer informatie of het maken van een afspraak met één van onze adviseurs. U kunt ons bereiken via tel. 0164 – 650 088 of  info@kredietadviseur.nl, of direct een offerte aanvragen of het maximale bedrag dat u kunt lenen berekenen.