keyboard_arrow_up

Hoeveel kan ik maximaal lenen?

Openhaard financieren

Nu de dagen kouder worden, vragen onze klanten steeds vaker naar de mogelijkheden om bijvoorbeeld een openhaard te financieren. Door de nieuwe regels, mag er sinds 1 januari 2018 nog maar 100% van de waarde van de woning geleend worden. Wilt u een openhaard plaatsen dan is het niet meer mogelijk deze mee te financieren in uw hypotheek. Een openhaard vraagt vaak om een flinke investering, waarvoor niet iedereen het spaargeld heeft.

Als kredietadviseur vertel ik u daarom graag wat de mogelijkheden zijn om bijvoorbeeld een openhaard te financieren.

Persoonlijke lening

Het bedrag of een deel van het bedrag dat u nodig heeft om de openhaard te financieren, kunt u lenen in de vorm van een persoonlijke lening. Bij een persoonlijke lening krijgt u het benodigde bedrag in één keer op uw rekening gestort. Looptijd, maandlast en rentepercentage staan vast. Tussentijds kunt u wel boetevrij extra aflossen, waardoor de looptijd korter wordt.

Bovendien is de rente van een persoonlijke lening volledig fiscaal aftrekbaar als de openhaard in uw eigen woning vast aan de woning geplaatst wordt, en daardoor onderdeel van de woning wordt.

Doorlopend krediet

U kunt ook kiezen voor een doorlopend krediet, deze lening is flexibel, er is geen vaste looptijd en de rente is variabel. Belangrijk: de rente die u betaalt is niet aftrekbaar.

Ik vertel u hier graag meer over tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Indien gewenst, kan ik direct een lening aanvragen voor u!

 

Marjolijn van Linden, Kredietadviseur Putte