keyboard_arrow_up

Hoeveel kan ik maximaal lenen?

Op droomvakantie met uw nieuwe camper: zo kan het

Een eigen camper is heerlijk. U kunt gaan en staan waar u wilt, terwijl u altijd uw vertrouwde ‘huisje’ bij u heeft. Maar het aanschaffen van een nieuwe camper vraagt om een flinke investering. We zetten graag voor u op een rijtje wat er bij de aanschaf van een camper allemaal komt kijken.

Grootte camper
De grootte van de camper bepaalt uiteraard voor een groot deel de prijs. Het is belangrijk om hiervoor even rustig uw wensen op papier te zetten. Met hoeveel mensen gaat u normaalgesproken op vakantie? Wilt u dat iedereen in de camper kan slapen of neemt u ook een losse tent mee? Vindt u het fijn als een aantal mensen in een apart gedeelte van de camper slaapt of is allemaal samen in één ruimte prima? Wat is uw budget? Welke indeling vindt u prettig? Een buscamper is bijvoorbeeld een stuk kleiner, maar daardoor wel gemakkelijk te parkeren.

Nieuw of gebruikt
Uw budget bepaalt ook in belangrijke mate of u een nieuwe of een tweedehands camper kunt kopen. Of misschien heeft nieuw of tweedehands sowieso uw voorkeur en bepaalt dat eerder de grootte die u vervolgens nog kunt betalen. De leeftijd, kilometerstand en het merk zijn van grote invloed op de prijs van nieuwe en tweedehands campers. Daarnaast is een camper over het algemeen duurder dan een caravan.

Financiering
Heeft u een keuze gemaakt? Dan kunt u na gaan denken over de financiering. Misschien is door het uitspreken van uw wensen wel gebleken dat u eigenlijk een iets groter budget nodig heeft. Daarvoor bestaat de mogelijkheid de hele of een deel van de aankoopprijs met behulp van een persoonlijke lening te financieren. Met een vaste rente en looptijd weet u zo precies waar u aan toe bent. Een camper op afbetaling kopen is vaak een stuk minder aantrekkelijk omdat u dan per saldo meer geld kwijt bent.

Houd er verder rekening mee dat u op de camping wel geld moet betalen voor de staplaats die u in beslag neemt. Ook hiervoor geldt, hoe groter hoe duurder en hoe luxer hoe duurder. Daarnaast is het verstandig geld te reserveren voor periodiek onderhoud, de (verplichte) APK-keuring, wegenbelasting, afschrijving en een camperverzekering. Tijdens een vrijblijvend informatiegesprek vertellen we u er graag meer over. Maak direct een afspraak!