keyboard_arrow_up

Hoeveel kan ik maximaal lenen?

Camper financieren voor uw droomvakantie: de mogelijkheden

Het is een langgekoesterde droom: uw eigen camper op de oprit hebben staan. U wilt niets liever dan met uw eigen camper op vakantie gaan. Dat betekent alleen niet dat u het benodigde geld zomaar tevoorschijn kunt toveren. We vertellen u graag wat er mogelijk is om een (nieuwe) camper te financieren.

Sparen voor uw camper

Een mogelijkheid om aan het benodigde geld voor een nieuwe camper te komen is uiteraard sparen. Dat betekent alleen wel dat u of voorlopig nog niet op vakantie kunt met de camper totdat u het benodigde geld bij elkaar gespaard heeft of nu alvast een voorschot moet nemen van uw spaarrekening en daardoor even minder geld hebt voor andere onvoorziene uitgaven. Het voordeel van zelf betalen is wel dat u niets hoeft af te betalen, geen rente betaalt en de camper helemaal van u is.

Een camper leasen

We zien steeds vaker dat vakantiegangers een camper leasen. Bij leasen leent u geen groot bedrag maar betaalt u maandelijks een vast bedrag voor het gebruiken van de camper. U weet zo precies wat u per maand kwijt bent, alle bijbehorende belastingen en verzekeringen zitten bij de kosten inbegrepen en u kunt in de nieuwste camper rijden. Een nadeel is dat u niet zelf de eigenaar bent van de camper en dat u aan een contract gebonden bent.

Lening afsluiten voor de camper van uw dromen

U kunt er ook voor kiezen (een deel van) het aankoopbedrag te lenen. U betaalt dan iedere maand een bedrag van de lening af, plus rente. U spreekt vooraf af binnen hoeveel tijd u de lening afbetaalt. Eerder (tussentijds) aflossen is meestal ook mogelijk. Het voordeel hiervan is dat de camper gewoon van uzelf is, dat uw spaargeld op de bank kan blijven staan en dat u voordeliger uit bent dan bij leasen.

Als het dan eindelijk vakantie is, en uw camper voor de deur staat, kan de (voor)pret gaan beginnen. U heeft de camper al klaar staan om hem van binnen en van buiten nog even schoon te maken en alvast wat spulletjes in te laden. Want u weet, als u alle voorbereidingen getroffen heeft, kunt u pas echt onbezorgd genieten. Maar heeft u eigenlijk ook uw verzekeringen aangepast? Is uw polis up-to-date? U bent namelijk verplicht om een camperverzekering af te sluiten wanneer u met uw camper eropuit trekt.

Verzekerd op weg met uw camper

Voor het verzekeren van uw camper heeft u verschillende mogelijkheden. Wilt u hem bijvoorbeeld WA, WA + beperkt casco of WA + volledig casco verzekeren? Wilt u graag dat pechhulp en rechtsbijstand inbegrepen zijn? Wilt u ook een verzekering afsluiten voor inzittenden en de inventaris? Allemaal mogelijkheden waar wij u graag over adviseren. Heeft u een tweedehands camper, dan kiest u misschien weer voor andere opties. Houd er rekening mee dat u nog niet verzekerd bent, zolang u geen bevestiging en groene kaart gekregen heeft.

De Kredietadviseur denkt graag met u mee. Neem voor meer informatie over de mogelijkheden vrijblijvend contact met ons op!