keyboard_arrow_up

Hoeveel kan ik maximaal lenen?

Administratie op orde: tips

Het is voor iedereen belangrijk om de administratie op orde te houden. Zeker wanneer u ergens een lening heeft lopen, is het belangrijk dat u op tijd betaalt, om een vervelende boeterente te voorkomen. Omdat de meeste mensen er niet om staan te springen om de administratie op orde te houden, geef ik u graag een aantal praktische tips.

Gebruik hulpmiddelen
Bonnetjes die her en der slingeren zorgen niet voor een opgeruimd gevoel. Houd uw administratie op orde door bijvoorbeeld aparte bakjes te gebruiken voor bonnetjes die nog verwerkt moeten worden en bonnetjes die al verwerkt zijn. U kunt ook met kleurtjes, vakjes of multomappen werken, wat u maar fijn vindt om het overzicht te kunnen behouden.

Online programma
Een online programma waarbij meteen alles bij elkaar opgeteld wordt neemt u veel werk uit handen. Bovendien heeft u altijd en overal inzicht in uw administratie. Dat kan bijvoorbeeld Google Drive zijn, waar u net als in Google Excel allerlei tabbladen kunt maken en mapjes. Gebruik bijvoorbeeld een apart tabblad per maand. Er zijn ook betaalde administratieprogramma’s waarmee u uw inkomsten en uitgaven bij kunt houden.

Online agenda
Een online agenda die ook aan uw e-mail en telefoon gekoppeld is, zorgt ervoor dat u niks meer vergeet. Is er een betalingsdeadline? Zet deze dan in uw agenda en stel een herinnering in. Dankzij deze meldingen zult u niet snel meer iets over het hoofd zien!

Wilt u graag uw administratie op orde houden en zo nooit meer vergeten om een rekening te betalen? U kunt ook een lening oversluiten. Als verschillende kleinere leningen onder één grote lening vallen, is het gemakkelijker het overzicht te behouden. En het zorgt vaak voor een lager maandbedrag! Ik denk graag met u mee. Maak direct een afspraak!

Danielle Wijnands, Junior commercieel adviseur consumptief krediet Putte